Categorie archief: 3Luik

MellowGold

Beck – Mellow Gold

Mellow Gold is de derde CD van Beck. De CD betekende de definitieve doorbraak voor hem, met natuurlijk als meest bekende en qua hit niet meer geëvenaarde single Loser. De CD is uitgebracht op 1 maart 1994 en kwam in Nederland tot een 81e positie in de albumlijst. In de States deed hij het beter met een 13e plek.

dookie

Green Day – Dookie

Op 1 februari is het exact 20 jaar geleden dat de CD Dookie van Green Day werd uitgebracht. Het is het doorbrak album van de band. Er zijn in totaal meer dan twintig miljoen exemplaren van de plaat verkocht en nog steeds is de CD bij veel mensen in trek.

Grote hits als “Basket Case”, “Longview” en “When I Come Around” sieren de tracklist. Maar als je denkt dat dat het enige is, dan heb je het mis. De CD staat vol met zulke liedjes die stuk voor stuk een hit zouden zijn geworden als ze op single uitgebracht zouden zijn.

Genoeg reden om deze week drie liedjes van deze CD te draaien in het 3Luikje.

fratsensnachs

Fratsen – Snachs

Wat een geweldig nieuws! Fratsen, de band uit de jaren negentig waarmee André Manuel furore maakte, is weer bij elkaar. Er komt een nieuwe CD en ze gaan weer optreden! Het eerste concert hebben ze afgelopen week al gegeven, maar er volgen er meer, vast en zeker ook hier in de buurt.

Twintig jaar geleden, in 1994, bracht Fratsen hun vierde CD ‘Snachs’ uit. Die CD is deze week het 3Luikje.

Paramore

3Luik: Paramore

Deze week komt de 3Luik van Paramore. Op 5 september staan ze in de Heineken Music Hall.

Eerder dit jaar bracht Paramore haar vierde CD uit. In de loop van de jaren zijn ze een stuk vriendelijker gaan klinken en die verschuiving ga je ook horen tijdens het drieluikje. Je hoort in elk geval de recente single aangevuld met twee tracks van de overige CD’s.