Categorie archief: Essentials

kasabian

Kasabian

De Essential van Kasabian is ongetwijfeld L.S.F., wat zoveel betekend als Lost Souls Forever. Het liedje komt van de debuut CD Kasabian uit 2004. De single kwam op nummer 10 in de Britse lijstjes en werd gebruikt in het voetbalspel Fifa 2004.

bush

Bush

Het is lastig kiezen uit het oeuvre van Bush. Wat is nou de plaat die je gehoord moet hebben? Na lang beraad zijn we er uit, het is Cold Contagious van de CD Razorblade Suitcase uit 1997.

Interpol - Slow Hands

Interpol

Ongelooflijk! Interpol staat in juni op het Best Kept Secret festival! Ondanks dat ze in 12 jaar tijd nog maar vier CD’s hebben uitgebracht hebben ze een enorme status in het rock/alternative circuit en kijkt elke fan reikhalzend uit naar de nieuwe CD. Maar daar zullen we nog wel wat maandjes op moeten wachten. Tot die tijd moeten we het met het oudere materiaal doen, en dat is ook niet verkeerd. De plaat die je in elk geval gehoord moet hebben, is “Slow Hands” van de CD Antics uit 2004.
Genoeg reden om die Essential deze week te draaien!

garbage-androgyny

Garbage

Elke week hoor je in Rock Crown een Essential. Dat is een plaat van een band (of artiest) die je gehoord moet hebben, anders heb je die band niet gehoord. En deze week hoor je “Androgyny” van Garbage.

Garbage is de band van producer Butch Vig. Hij produceerde CD’s voor grote artiesten als Smashing Pumpkins, Foo Fighters en Green Day. Maar zelf speelt hij ook in een drietal bands, waar Garbage er ┬ádus een van is. Hij wordt onder andere bijgestaan door rockdiva Shirley Manson, die eigenlijk alleen maar bekend is om deze band.

De plaat Androgyny is de eerste single van de derde CD van Garbage, die “Beautiful Garbage” heet.